5. november – Koncert kl. 19.00

Kirkekoncert

Torsdag den 5. november kl. 19.00

Ved denne koncert vil der bl.a. være fransk musik på programmet med Francis Poulencs festlige og virtuose Suite Francais. Koncerten byder også på nordisk musik. Bl.a. svensk nationalromantik af Hugo Alfvén og Wilhelm Peterson-Bergers.

Med kombinationen saxofon & orgel præsentere Michael H. Lund og Randi E. Mortensenen en spændende og utraditionel duo inden for kirkemusikken.

Deres samarbejde startede med en koncert i konservatorieregi, i marts 1990. Som følge af en meget positiv respons på denne første koncert, og deres egen oplevelse af de to instrumenters fine klanglige sammensmeltning, besluttede de at fortsætte deres samspil. Dette har nu udviklet sig til en seriøst arbejdende duo med en aktiv koncertvirksomhed.

De betragter det som en væsentlig opgave og udfordring at bidrage til formidlingen af den traditionelle kirkemusik på en ny og vedkommende måde. Tillige ønsker de at introducere, og dermed virke for udbredelse og øget kendskab til, en anderledes og mindre etableret del af det kirkemusikalske repertoire.

Deres repertoire består hovedsagligt af fransk musik, originalt skrevet for saxofon og orgel, samt musik fra barokken (især orgel) og en lang række kendte værker transskriberet for saxofon og orgel. Endvidere har de udvidet repertoiret med værker af danske og nordiske komponister. De har indledt et samarbejde med svenske og danske komponister for at få øget produktionen af nordiske værker for saxofon og orgel. Det har resulteret i værker specielt skrevet til Saxofon & Orgel af bl.a. Erik Haumann (DK), Kasper Jarnum (DK),  Nils Lindberg (S), Jonas Forssell (S) og Knut Vaage (N) via støtte fra NOMUS.