Mother Teresa blev mindet i præstegården

 

(Kalundborg Folkeblad skrev 19-09-2006)


Mother Teresa blev mindet i præstegården
Da Mother Teresa-klubben i Reerslev i sidste uge startede en ny sæson med møder hver anden tirsdag i måneden i præstegården, mindede de 16 fremmødte Mother Teresa, der døde for ni år siden og i denne måned ville være fyldt 96 år.
De 16 deltagere, der i Reerslev-klubben skal strikke og sy tæpper til Mother Teresa-organisationens arbejde blandt fattige verden over, fi,k en orientering om organisationen, som også hedder “Barmhjertlighedens søstre”.
Organisationen driver hjem for nødstedte børn, og hjem nummer 602, der skal huse 150 børn, er for nylig åbnet i Calcutta i Indien.
Man fik også at vide, at Mother Teresa i årtier havde kæmpet mod det indiske kastevæsen, hvor fattige holdes uden for både det hinduistiske og det buddhistiske samfunds velfærdsgoder.
At folk lå på gaden og døde var en torn i øjet på Mother Teresa, og det samme var den kvindeundertrykkelse, der prægede – og stadi præger – Indien.
Mother Teresa-gruppen i Reerslev, der ledes af Grethe Juhl, har i denne måned afsendt 80 tæpper plus en del børnetøj til organisationens hjælpearbejde.
Tæpperne og børnetøjet er sendt til organisationens hovedsæde i Calcutta, hvorfra det sammen med meget andet tilsendt fordeles til fattige i storbyer verden over.