Morgenringning ændres

Kirkens morgenringning ændres

Kirken den er et gammelt hus, står om end tårnene falde…

Sådan synger vi med Grundtvig om, at landets kirker har stået her i mange hundrede år gennem generationer, og at vores kirker har været med til mange store og små højtider for mennesker gennem tiderne.

Reerslev kirkes klokker har ringet morgen og aften længere end nogen af os kan huske tilbage. Derimod har vi menneskers sovevaner ændret sig, så vi ikke altid står så tidligt op. Vi har derfor fået en forespørgsel, om hvor vidt der kan ringes lidt senere om søndagen.

At ringe på forskellige tidspunkter på forskellige ugedage er til forvirring for os alle. Derfor vil vi indføre det kompromis at lægge kirkens morgenringning klokken 8.00 hele året, i stedet for som nu klokken 7.00 i sommerhalvåret. På denne måde håber vi at kunne tilgodese de fleste.

Det sker, at traditionerne og den moderne levevis skal passes lidt ind i forhold til hinanden – gerne på en måde, så vi værner om den arv, vi har fået af dem, der har været her længe før os.

Vi opdaterer derfor klokkeringningen i Reerslev kirke, men lader dem stadig ringe, så de kan minde os om, at vi mennesker ikke blot er historieløse individer, men alle er en del af en større sammenhæng.