Dåbsklude til Kirken

Der strikkes dåbsklude i stor stil rundt omkring – dåbskluden er ment som en erstatning for den papirserviet, man bruger mange steder til at tørre barnets hoved efter dåb. Barnet får dåbskluden med sig hjem som en gave og et minde fra en ganske særlig dag.

Nu har vi også dåbsklude her i Reerslev Kirke, vi er nemlig  i den heldige situation, at Aase Gerding fra Høng, på eget initiativ er begyndt at strikke dåbsklude, og har netop afleveret den første portion i Mother Teresa Klubben – det er vi meget glade og taknemmelige for.

Det var sognepræst på Djursland, Ann Maj Lorenzen, som sidste efterår fik en idé. I stedet for papirservietter ville hun bruge strikkede klude til at tørre de små, våde isser ved dåben. Ideen har spredt sig som ringe i vandet i de danske kirker. I løbet af det seneste år har over 350 danske kirker, herunder også Reerslev, skiftet papirservietten ud med en strikket dåbsklud, som dåbsbarnet foræres efter ceremonien.

vkp/20.02.2018