Spillemandsmesse

– en smittende livsglæde, musik- og spilleglæde beskriver de 7 spille-mænd, som gjorde højmessen i Reerslev Kirke til en rigtig spille-mandsmesse den første søndag i advent.

Det var vanskeligt at holde fødderne i ro, og endnu vanskeligere at holde hænderne i ro – det lykkedes kun indtil selve gudstjenesten var slut.
Spillemændenes postludium kaldte på følelser fra hele registret og Spillemandsgruppen fik et stort og meget velfortjent bifald for deres bidrag til en ganske særlig musikalsk oplevelse.

Gruppen kom fra Ringstedområdet og var sammensat til lejligheden. – Det var dog den lokale violinist, Aage Madsen fra Ruds Vedby, der havde trommet spillemænd sammen, så der både var violinier, bas, cello, guitar, tværfløjte og harmonika.
Spejderne var også med til at skabe en smuk ramme for gudstjenesten, – de deltog med deres fane og med levende lys, og de tændte lysene i kirkens adventskrans under en lille ceremoni.
Efter spillemandsmessen var der afsløring af logokonkurrencen, som Reerslev og Buerup menighedsråd havde udskrevet, og formiddagen blev afsluttet med kirkekaffe.
Men kaffen var i dagens anledning erstattet af gløgg og æbleskiver, og som udsendte en liftig duft og var med til at sprede den første julestemning. /hbr 3.12.2007