Spejderne tændte adventskransen

Tak til spejderne

.

Til alles glæde var spejderne med til at gøre vores første søndag i advent spændende og festlig.

Ved gudstjenestens begyndelse kom spejderne ind i kirken i procession med de to trofaste fanebærere Anders og Emil i første række med vores flag.

Herefter tændte spejderne kirkens store adventskrans – alle fire lys. Hvert lys har ifølge spejdernes tradition sit helt eget vers, der handler om at vente på julen med barnet i stalden og den store glæde for alle mennesker.  Mens de fire vers blev sagt, var vi andre i kirken så stille, at man havde kunnet høre en knappenål falde til jorden – vi lyttede alle med på de ord, som spejderne sagde til os og nød det fine øjeblik, da der kom lys i adventskransen.

I dagens anledning blev gudstjenestens indgangs- og udgangsbøn bedt af Emil, der er både spejder og med på årets konfirmandhold.

Efter gudstjenesten mødtes alle kirkegængere i kirkens cafe ved de runde borde, som vores graver, Poul, til anledningen havde pyntet fint. Det var også Poul, der sammen med Grethe stod for serveringen af glögg og æbleskiver til alle.

Efter gudstjenesten fortsatte spejderne oppe i konfirmandstuen, hvor der var julestue efter alle kunstens regler. Grethe havde lavet dejlig risengrød, og spejderne, lederne, forældre og præst tog godt fra.

Så var turen kommet til årets juledekoration. Spejderlederne havde samlet pynt fra både skov og julemarked og vores graver Poul var så venlig at levere gran, så det var bare med at bruge fantasien og gå i gang!

Og der blev pyntet. Med ler og med gran og med røde sløjfer. De flotte resultater kunne til sidst bæres ud i bilerne af stolte forældre, mens spejderne tog sig en velfortjent clemmentin til at slutte festlighederne af med.

Alle os i Reerslev kirke siger spejderne tak for en festlig og dejlig dag. Vi håber, vi ses snart igen.

K.E.