Sogneudflugten til Kronborg Slot

Lørdag den 5. august drog en gruppe reerslevere og finderuppere afsted på den årlige sogneudflugt med Reerslev menighedråd, som i år havde arrangeret bustur til Kronborg Slot.

På Kronborg blev vi modtaget af en veloplagt og dygtig guide fra Nationalmuseet, som i løbet af de følgende 2 timer, gav os en levende og underholdende fortælling om livet på Kronborg under Frederik den 2.

Bygerne kom og gik – så ind i mellem måtte paraplyerne frem, men heldigvis var vi indendørs det meste af tiden.

Frederik den 2. som regerede fra 1559 til 1588, og som opførte det imponerende renæssanceslot i 1574 og frem, var ifølge vores guide den bedste konge som nogensinde har regeret Danmark.

For Frederik den 2. blev Øresundstolden en sand guldgrube. Han indkasserede formuer, hver gang et skib sejlede forbi Helsingør, Statskassen svulmede og der blev holdt hof med overdådige fester, pomp og pragt på det storslåede slot.

Vores fantastiske guide … og Kong Frederik den 2.

Slotskirken fungerer også som folkekirke i Sct. Mariæ Sogn – og der holdes gudstjeneste en gang om måneden.

Frederik 2. ville have et slot, han kunne prale af, og derfor sørgede han for, at Kronborg fik Europas fineste dansesal i sin tid. Salen er 60 meter lang og var på Frederik 2.’s tid Nordeuropas største.

Inden vi forlod Kronborg, måtte vi selvfølgelig lige hilse på Holger Danske.

Humlebæk Kro fik kongelig bevilling i 1670. Dengang lå der 24 kroer på strækningen mellem København og Helsingør. I dag er der kun Gl. Humlebæk Kro tilbage.

Efter at have hilst på Holger Danske i kasematterne under Kronborg, gik turen videre ad Strandvejen til Gl. Humlebæk Kro, hvis historie kan føres tilbage til 1740.

Her fik vi serveret en dejlig frokostplatte i jagtstuen, inden turen, efter en dejlig dag, atter gik hjemad mod Reerslev.

/-vkp

Humlebæk Kro er af den nuværende ejer ført tilbage til den gamle stil,  og her fornemmer man at “tiden står stille”.