Salmetonen er god for babyer

Præstevikar Kirsten Esbjerg i Reerslev Kirke inviterer forældre til at synge og lege med deres babyer i kirkerummet og dermed give dem en anderledes og behagelig oplevelse.

AF CHRISTIAN WINNEM
Kalundborg Folkeblad

Nogen har opdaget, at de gamle salmer
har en tone, der hensætter babyer en
tilstand af velvære.
Denne viden udnytter præstevikar Kirsten Esbjerg i Reerslev Kirke, hvor hun i går for første gang indbød til babysalmesang. Nyheden om det utraditionelle tilbud til
babyer og forældre havde vakt kirkens
faste præst,
Dorthe Thomsens, interesse. Så hun var
mødt frem med sin ti uger gamle Johan.
Det bedste, et spædbarn kan opleve, er
sine forældres sang, siger Kirsten Esbjerg.
Det behøver ikke være skønsang. Bare det
er en kendt og elsket stemme.
Johan var helt klart modtagelig for de to
blide kvindestemmer i kirkerummet. Fra at være lidt urolig lagde han sig tilfreds lyttende til
rette i det bløde tæppe, han blev svinget i til tonerne af Brorsons »Her vil ties her vil bies«,
en lovprisning af forårets komme efter den lange vinter. Og sådan vil de fortsætte, også de kommende onsdag formiddage i april og maj, og håbe på at nogle flere mødre eller fædre med babyer vil gøre dem selskab.
Vi synger sammen kendte vers fra de smukke, gamle salmer. Vi supplerer med børnerim og
små sanglege, mens vi blidt vugger og bevæger børnene til musikken, forklarer Kirsten Esbjerg. Også tøjdyr og sæbebobler bliver taget i brug, så børnene får oplevelser til både øjet, øret og kroppen.
Ideen med babysalmesang er opstået i en kirke i København. Målgruppen er børn fra nul til et år, alderen hvor de endnu ikke er begyndt at futte omkring, men orienterer sig mod verden ved at lytte, se og føle.
For de lidt større børn på egnen har Kirsten Esbjerg også et tilbud. Hun holder børnegudstjeneste i Buerup Kirke den 26. april.

/KF 10.04.2008