“præstens side” nedlægges

“hvad der sker i kirken – det er meget vigtigere, end hvad præsten mener om verdenssituationen”

Vi har fået ny hjemmeside. En flot en af slagsen. Og en, der er nemmere at finde rundt på end den gamle.

Den gamle hjemmeside var efterhånden blevet overhalet af tidens teknologi, så den ikke længere havde de muligheder, som nye hjemmesider har. Derfor tog vi beslutningen om at skifte den ud med en, der er mere tidssvarende, og vi arbejder nu på at fylde den ud med både nødvendig information og interessante nyheder.

De første kirkelige hjemmesider i internettets barndom var præget af en fælles benovelse over pludselig at kunne meddele os på en helt ny måde. Derfor syntes både præst og menighedsråd i stort tal at præsten skulle have sit eget forum med besked og meninger til hjemmesidens besøgende.

Teknologien er også løbet fra denne måde at meddele sig på. Nu er det Facebook og Twitter, der læses og studeres af internettets brugere. Tiden er derfor også løbet fra præstens side på kirkens hjemmeside.

En af de kedelige effekter ved at have en præstens side har også været at kirkens hjemmeside hurtigt kunne gå hen at blive præstens helt egen hjemmeside – og det er en trist udvikling!

Kirkens hjemmeside skulle gerne være det sted, hvor vi alle kan læse om, hvad der sker i kirken – det er meget vigtigere, end hvad præsten mener om verdenssituationen.

Præsten kan jo stadig bidrage med indlæg på hjemmesiden – på lige fod med alle andre.

Derfor vil mine indlæg fremover være at finde mellem andre indlæg på vores nye hjemmeside.

Og så kan det være, at vi ses på Facebook…hvem ved?

Kirsten Esbjerg