Lucia-aften med børnehavens børn

En helt speciel Lucia-aften i Reerslev Kirke
Mere end 100 forventningsfulde børn og voksne fyldte Reerslev kirke.

Da lyset blev slukket, og der blev helt stille i kirken, kom Luciaoptoget syngende ind.

Det var en bevægende oplevelse at se Luciabruden og hendes Terner i fine hvide kjoler bære lysene ind, mens de sang Lucia sangen smukt, så alle kunne høre det. Det helt særlige var nemlig, at de alle sammen går i børnehave, – det er vist de yngste Lucia’er, der er set.

Præsten fortalte historien om dengang Jesus blev født og var Guds gave til alle mennesker, og om julefred og gaver.

”Et barn er født i Betlehem” havde børnehavens børn helt sikkert også øvet sig på, – især ”Halleluja”, og alle børn råbte et rigtig højt ”Halleluja” til sidst, så præsten var sikker på, at det kunne Gud i hvert tilfælde høre.

Under velsignelsen hjalp luciabørnene præsten ved at brede armene ud ligesom hende, og så var de helt klar til at bære lysene ud, mens de endnu engang sang luciasangen – højt og klart.

En rigtig dejlig aften i Reerslev kirke.

fotos: Viggo K. Pedersen….