Kyndelmisse

Vi fejrer kyndelmisse
søndag den 7. februar

Kyndelmisse er en gammel tradition, hvor vi fejrer at vinteren nu aftager. I sangen ”det er koldt derude” synger vi om, at ”kyndelmisse slår sin knude, overmåde barsk og hård”, og i Borsons salme ”her vil ties, her vil bies” synger vi om, at ”dagene længes, vinteren strenges og det er svart (mørkt)”. Selv om frosten bider og sneen ligger over landet, fejrer vi ved kyndelmisse, at vi dog kan se en ende på den mørke og kolde tid og at lyset er ved at få mere og mere magt til liv og til glæde.

Det har også været tradition helt fra den tidlige, katolske kirke, at kyndelmisse samtidig er en fejring i fortsættelse af julen, hvor vi fejrer den nyfødte Jesus, der bæres hen i templet.

Her forudsiges det, at Jesus skal være lyset for os mennesker – ganske som i salmen ”en rose så jeg skyde”, hvor vi synger, at ”i ham (Jesus) brød lyset frem midt i den mørke vinter om nat ved Betlehem”Så når vi bærer de levende lys ind i kirken til kyndelmisse, er det for både at fejre Jesus som menneskers lys og dagens lys, der tager til. Vi fejrer det med levende lys, som vi tænder og bærer op til alteret og med læsninger og salmer, som handler om lyset.Efter gudstjenesten vil der blive serveret suppe og æbleskiver, så vi kan varme os inden vi igen skal ud i kulden.

Gudstjenesten er for alle. Velkommen i kirken