Koncert med Signe Walsøe

Lidt mindre tale – lidt mere musik

af Viggo K. Pedersen

Søndag aften oplevede kirkegængerne i Reerslev den første af en række korte og enkle aftengudstjenester i Reerslev Kirke.
Til forskel fra den traditionelle højmesse, vil der ved disse aftengudstjenesten være lidt mindre tale, medens musikken til gengæld vil spille en større rolle.

Normalt er søndagsgudstjenesterne i Reerslev Kirke ikke det helt store tilløbsstykke, men opskriften: lidt mindre tale – lidt mere musik, ser ud til at virke. For selvom der stadig er et stykke vej til opfyldelse af menighedsrådets ”slogan”: ”Vi ses i kirken på søndag – hvis der er plads” så havde rigtig mange valgt at samles i kirken til fordybelse og ro, inden hverdagen igen melder sig og sender os ud i hver sin retning.

Og hvis der stadig var enkelte ledige pladser på kirkebænkene, var alle pladser omkring de runde caféborde i sideskibet til gengæld besat, da menighedsrådet efter gudstjenesten bød på et glas vin, ost og snacks.

Signe Walsøes stemme gik lige til hjertet

Signe Walsøe fra Slagelse, ser det som et kald at være sanger og det mærkes når hun synger.

Foto: Viggo K. Pedersen

Det var lidt af en berømthed, som Reerslev Kirke havde på besøg søndag aften, da Signe Walsøe satte sit præg på aftengudstjenesten hvor hun med sin velklingende og naturlige stemme indledte med som præludium at synge ”Slip det fri”.

Aftenens tema var:
”At tage imod livet som en gave og bruge det til glæde for os selv, for andre mennesker og for Gud”
Over dette tema sang Signe Walsøe ”Aftensang”, ”Du som gi´r os liv og gør os glade” og ”Bruges og bruges” – inden hun efter bøn og velsignelse sluttede med som postludium at synge ”Nu er jord og himmel stille”.

At Signe ser det som et kald at synge, har bl.a. resulteret i udgivelse af 4 CD-er, samt solistoptræden på flere andre udgivelser, TV-optræden og deltagelse i gospelkoret ”Unity”. Desuden giver hun sin musikalske kunnen videre til børn og unge i gospelkorene ”Himmelsus børnegospel” og ”Wave of Gospel” – og så har hun også overskud til en kirkekoncert i ny og næ.

Ildsjæle der gør en forskel

Hans Jeppe fra Reerslev bærer en stor del af æren for aftenens succes

Foto: Viggo K. Pedersen

Efter gudstjenesten var der rosende ord til Jeppe fra sognepræst Kirsten Esbjerg, som takkede ham for initiativet til kontakten med Signe Walsøe og fremhævede dette som et godt eksempel på hvordan sognets indbyggere kan bidrage til kirkelivet.

Jeppe, som har rundet de 91, kender Signe Walsøe fra Kirkens Korshær’s varmestue i Slagelse.
Her er Signe engageret som frivillig og kommer et par gange om ugen for at underholde lidt med sang og guitarspil. Det gav Jeppe en god idé og med vedholdende ildhu, lykkedes det ham at engagere Signe til at optræde i Reerslev Kirke.
”Jeg nyder, at jeg trods min høje alder, stadig kan bidrage med noget andre kan bruge” – siger Jeppe som havde glædet sig meget til oplevelsen.