Koncert med Bel Canto Koret

Amatørkor gave en professionel
koncert i Finderup kirke

Bel Canto korets vision er bl.a. ”at skabe unikke koncertoplevelser på højt niveau”, og det må siges at det lykkedes til fulde, da de 16 sangere akkompagneret af Kristian Marcussen på piano, og under kyndig ledelse af dirigent Stig Junge, gav koncert for publikum i Finderup kirke.

Stig Junge
Bel Canto Koret

Foto: Viggo K. Pedersen

Koret havde annonceret, at aftenens program ville afspejle korets store bredde – og her blev publikum ikke snydt, koret beviste at de mestrer mange genrer og ved koncerten kom vi både omkring gospel, klassiske kornumre og New Orleans jazz.

Sidste år kunne koret fejre 25 års jubilæum, og ved koncerten i Finderup kirke havde de bl.a. valgt nogle numre fra deres jubilæumskoncert, som var en musikalsk hyldest til et par gamle drenge: Svend Asmussen, som  har rundet de 100 år, og Bent Fabricius-Bjerre, som nærmer sig de 92.

Fra korets alsidige repertoire kan i flæng nævnes: ”We shall overcome”, ”Basin street blues”, ”Oh, what a day” og et Bent Fabricius-Bjerre medley: ”Jeg sætter min hat som jeg vil” og ”Forelsket i København”.

En dejlig aften hvor kor, solister og dirigent indkasserede velfortjent bifald.

vkp/08.04.2016