Kirkekoncert med Zapolski-strygerne

Koncert i Reerslev Kirke, Palmesøndag den 1.april 2007 kl. 17.00 med
Zapolskistrygerne – et ungdomskammerensemple

Ensemplet består af 13 børn : 3 cellister og 10 violinister. Zapolski-strygerne er et kammerorkester for børn og unge under ledelse af Alexandre Zapolski, der selv skriver de fleste arrangementer til orkesteret. Zapolskis store enga-gement og musikalske overskud har gjort ensemblet til et af Danmarks bedste.
Alexandre Zapolski er violist og komponist. Han har i ca. 8 år ledet unge mu-sikere. Det er nu hans 2. ensemple, hvor han har dannet en ny generation af musikere.
Den første generation går nu alle på musikkonservatoriet.
Alexandre Zapolski er oprindeligt fra Odessa, Ukraine, men har siden 1992 boet i Danmark og arbejder her som violist, komponist, dirigent og musikpæ-dagog.
Som komponist har Zapolski bl.a. skrevet tre strygekvartetter, musik til eventyret ”Nattergalen” af H.C.Andersen (for kvartet og fortæller), arran-gement for strygekvartet af ”Peter og Ulven” af Prokofiev, ”Historien om en soldat” af Stravinski for klarinetkvintet, og en lang række af arrangementer for strygekvartet fra Vivaldis ”De fire årstider” og til ”Smoke on the water” af Deep Purple.
Alexandre Zapolski er l. violinist i DR Radiosymfoniorkester og initiativtager samt l. violinist i Zapolski Kvartetten, som han etablerede i 1993 og en af landets bedste kvartetter.
Herudover underviser han på Musikkonservatoriet.