Jazz-gudstjeneste

Halleluja hvor det swingede

Reerslev Kirke var i aftes fyldt til sidste plads, da Kim Menzer og Holbæk Jazz Swingtet sørgede for den musikalske side under gudstjenesten og senere gav en rigtig koncert.

AF HELLE BALDERSBÆK

– Sandelig sig jeg eder, få noget liv ind i kirkerne og prøv jeg frem med nogle alternative måder at lave gudstjenester. Top sagde de i Reerslev Kirke og inviterede i aftes til gudstjeneste ledsaget af smægtende jazztoner.

Gudstjenester behøver ikke altid foregå søndag formiddag, og i går havde menighedsrådet i Reerslev valgt at holde en aftengudstjeneste. Ikke nok med det, for det var en jazzgudstjeneste.

Alle sang med

De kirkelige ritualer stod sognepræst Dorte Thomsen for, men den musikalske side var lagt i hæn-derne på Kim Menzer og Holbæk Jazz Swingtet.

Nu kan man jo spørge sig om, hvad jazz og gudstjenester har med hinanden at gøre, og svaret er, at de har en tæt forbindelse. Jazz er i familie med gospel, og gospel er tæt knyttet til kirken. Måske ikke så meget med den danske folkekirke, men i USA er gospelmusikken et must i kirken.

Kim Menzer lagde ud med “He touched me”, og så var stemningen slået an. Der var ingen besvær-ligheder med at få alle til at synge med på en god gammel gospelsang “Walking with the king”, og vi tog den endda en gang til.

Fællessalmerne var en blanding af en enkelt kendt dansk salme, nemlig Brorsons “Op al den ting, som Gud har gjort”, over “Wonderful World” som Louis Armstrong i en alder af 75 gjorde til et verdenshit til “Give me that old religion” som kom efter Fadervor og velsignelsen.
FOTO © www.fotodigital.dk
Det virkede
Det var i høj grad en anderledes måde at gribe en gudstjeneste an på, men det virkede flot. Vi sang allesammen med på fællessangene og -salmerne, og alle bad med på Fadervor, hvilket ikke er særligt tit til de traditionelle højmesser, hvor man sidder spredt og mumler.Skal man sige noget samlende om aftenens oplevelse, og var dette en dicideret anmeldelse, kunne Reerslev Kirke indkassere fire kirketårnet og et lille spir for et flot sammensat program.

HB@NORDVEST.DK