Sansegudstjeneste i Ruds Vedby

Fælles arrangement mellem Reerslev og Ruds Vedby Sogn

Sansegudstjeneste

Hvorfor ikke prøve noget vi ikke har prøvet før. Vi har deres børn i 9 måneders tid inden de skal konfirmeres om foråret, de opnår fortrolighed med kirkerummet, men hvad med forældrene, de skal da ikke snydes.
Hvorfor ikke også lave gudstjeneste for konfirmandernes forældre, tænkte sognepræsterne Kirsten Esbjerg og Marianne Agerholm.

Som sagt så gjort – I går aftes løb sansegudstjeneste for konfirmandforældre fra Reerslev og Ruds Vedby af stablen i Ruds Vedby Kirke.
En mindre skare af nysgerrige forældre var mødt frem. Det blev en stemningsfuld aften med noget for alle sanser og efter gudstjenesten en lille forfriskning i våbenhuset.
Eneste lyskilde i kirken var i dagens anledning levende lys. Hildegaard af Bingen blev spillet som baggrunds- musik og der blev læst tekster op om LYS og man kunne tænde lys i kirkens lysglobe.

I næste måned er det så børnenes tur – der er vi i Reerslev Kirke, hvor konfirmanderne fra begge sogne skal lave gudstjeneste i fællesskab.
Det sker torsdag den 18. november 2010 kl. 19.00 i Reerslev.

Marianne Agerholm og Kirsten Esbjerg læste tekster om lys,
og eneste lyskilde var de levende lys.