Friluftsgudstjeneste på amfiscenen

Friluftsgudstjenesten blev en stor succes, med flere end 500 deltagere og det skønneste sommervejr.

Det var første gang provstiet holdt fælles frilufts-gudstjeneste, og en afgørende faktor for succes med et sådant arrangement er selvfølgelig vejret, men når 11 præster beder om godt vejr, så virker det åbenbart.  Det var i hvert fald det smukkest tænkelige forårsvejr, og det lokker jo folk til udendørs aktiviteter, og skaber en positiv og afslappet stemning.

Det var herligt at se så mange præster deltage aktivt i gudstjenesten, ligesom organister, kirkesangere og børne- og voksenkor fra mange af de deltagende sogne, alle ydede et smukt bidrag til en uforglemmelig påskeoplevelse.

For mange var det også første gang de oplevede amfiscenen, og folk havde da heller ikke travlt med at komme hjem efter gudstjenesten. Mange benyttede lejligheden til at hilse på bekendte, nyde de smukke omgivelser og en hygge sig med medbragt kaffe.

Både for dem som deltog og for dem som ikke nåede frem, må vi håbe at friluftsgudstjenesten bliver gentaget næste år – og at vejret bliver lige så smukt som denne skønne forårsdag.

“Et ualmindelig vellykke arrangement”, udtaler
Ole Buk, formand for Reerslev menighedsråd, efter gudstjenesten.
Og vejret var jo præget af at ikke mindre end 11 præster havde bedt om godt vejr.

Sognepræst Kirsten Esbjerg, stod for uddeling af brød under nadveren.
De 8 medvirkende præster  ved nadveren. Fra venstre: Christina Morsing (Bregninge-Bjergsted-Alleshave), Kirsten Esbjerg (Reerslev), Helga Tidemann Jensen (Aarby), Morten Pedersen (Vor Frue), Eivind Palm (Føllenslev-Særslev-Nekselø), Ulrik Vestenaa (Nyvang), Kirsten Arngod Nielsen (Drøsselbjerg-Kr.Helsinge-Reersø) og Jørn Noe (Finderup).
Derudover medvirkede præsterne Sanne Bojesen (Viskinge-Aunsø), Ernest Walther Andersen (Røsnæs) og Helle Brink (Raklev).
Fotos: Viggo K. Pedersen