Dialog-gudstjeneste

Søndag d. 4. juli; 2010 oplevede Reerslev Kirkes kirkegængere en nyskabelse i afviklingen af en gudstjeneste, nemlig: DIALOG-gudstjeneste.

Dagens tekst var Matt. 16, 13-26, refereret til som ”Peters bekendelse”.

I korthed handler den tekst om en samtale mellem Jesus og Simon Peter. Peter bringes til at afsløre sig som udvalgt af Gud. En samtale baseret på hvilken den romersk katolske kirke bygger sine idéer om Paven og Peterskirken.

Det nye i sagen var, at Kirsten Esbjerg ikke som sædvanligt prædikede fra prædikestolen, men fra gulvet lod menigheden stille spørgsmål til teksten, der i parentes bemærket ikke er særlig let at tolke, og på den måde fik udlagt indholdet for os. Skønt en vis genert tilbageholdenhed fra menighedens side kunne noteres, lykkedes det at få en dialog i gang. På den måde bliver gudstjenesten livlig og vi på bænkene får tilfredsstillet vor spørgelyst og nysgerrighed.

Vi er nogle, som ser frem til rigtig mange flere af den slags gudstjenester og kan oprigtigt opfordre mange flere til at dukke op og tage del i begivenheden.

Ole Buk
Kirkeværge