Skærtorsdag

Skærtorsdag i Reerslev Kirke

Så oplevede vi atter en uforglemmelig dag i og ved Reerslev Kirke.

Vores præst – Kirsten Esbjerg – havde organiseret en vellykket ”fortsættelse” af nadveren. Den fandt sted i Reerslev præstegård. Dette skete efter, i sin prædiken i kirken omhyggeligt og levende, at have indført os – lige knap 30 kirkegængere – i Jesu tanker og handlinger på dagen før de forventede rædsler Langfredag. Beretningen fortsætter på søndag kl. 11:00, lover Kirsten.

Der deltog 24 gæster i påskemåltidet. Dette blev indledt med en prøvesmagning af en kopi af det traditionelle jødiske påskemåltid med æg – den moderne erstatning for vædder lam/bukke kid – usyret brød, bitter urter, saltvand og sød dip. Dertil et glas vin medens vi lænede os til venstre. Alt sammen forklaret på medrivende vis af Kirsten.

Siden satte vi os til bords og nød en velsmagende lammesteg. Måltidet indledtes og afsluttedes med salmesang.

Måtte denne begivenhed blive indledningen til en tradition!

Hvilken dag at have oplevet og nu at kunne gemme blandt de dejlige minder.

Tak Kirsten!

Ole Buk