Carl Nielsen i Finderup Kirke

“Carl Nielsen lige så ukendt i dag,
som da han døde”

– sådan lød overskriften på en artikel, som man for nylig kunne læse i NordvestNyt.

Det er der nu forsøgt rådet bod på – i hvert fald i Reerslev og Finderup Sogne.

carl nielsen 1

Torsdag aften havde Reerslev og Finderup menighedsråd, nemlig arrangeret en musikalsk billedfortælling om komponisten Carl Nielsen.

Man kunne også have kaldt arrangementet “Carl Nielsens liv fra vugge til grav på 75 minutter”. En periode på 66 år, blev nemlig udrullet for publikum i en komprimeret fortælling, som vekslede mellem oplæsning, musik og sang – alt sammen ledsaget af billeder og tekster på et stort lærred som var opstillet i kirken.

Søren Juhl og Aksel Skjoldan læste bl.a. citater fra Carl Nielsens dagbøger, akkompagnerede på tværfløjte og piano – og gav publikum eksempler på Carl Nielsens alsidige repertoire, som spænder lige fra ”Jens Vejmand” og ”Jeg ved en lærkerede” over ”Påskeblomst hvad vil du her” til ”Sinfonia Espansiva”.

Der blev sunget en halv snes af hans kendte og mindre kendte sange, og det var egentlig synd, at programmet kun tillod et enkelt vers af hver, når publikum nu gerne ville synge med på de kendteste af sangene.

-vkp

carl nielsen 2