Gudstjeneste med musik der gik lige til hjertet

Organist Ole Kofoed og trompetist Christian Noe sørgede for, at de mange kirkegængerne, som søndag aften, trods mørket, havde fundet vej i til den smukt oplyste kirke, blev beriget med en smuk musikalsk oplevelse ved Allehelgens gudstjenesten i Reerslev.

De fælles salmer og musikken gik som en rød tråd gennem gudstjenesten, hvor de blandt andet sammen spillede Händels ”Largo” og hvor Christian Noe gav os flere soloprøver på sit både smukke og sikre trompetspil.

Den korte aftengudstjeneste gav plads til alle de tanker, som følger med sorgen og savnet over et elsket menneske. Gennem alle de levende lys inde i kirken, fik vi et smukt symbol på at lyset og håbet finder vej til os – også selvom mørket og sorgen til tider kan føles som stærke kræfter.

”Jeg tror godt vi kan sige, at denne form for meditativ Allehelgens gudstjeneste med lysene, stilheden og den smukke musik er ved at blive tradition i Reerslev kirke”, sagde sognepræst Kirsten Esbjerg, da vi efter gudstjenesten begav os ud i mørket igen – nu oplyst af glæden.

For den unge trompetist Christian Noe fra Finderup, var det hans debut i Reerslev Kirke og efter gudstjenesten udtrykte mange kirkegængere deres håb om, at han snart vender tilbage til Reerslev kirke og atter beriger os med sit smukke og sikre spil.

Christian Noe er i en alder af 14 år  allerede godt på vej til en musikalske karriere, som tog sin begyndelse da han som 7 årig fandt sin fars gamle kornet på loftet, og startede på Kalundborg Musikskole.
Da han var 9 år skiftede han kornetten ud med sin egen trompet, og har efterfølgende gennemførte og bestået alle prøver på Musikskolens Talentlinje.
I dag modtager han undervisning af Nikolaj Viltoft, som er solotrompetist i Det Kongelig Kapel.
De seneste 2-3 måneder har Christian Noe også spillet kornet i Selandia Brassband, og han er helt klar på at han skal gå den musikalske vej.