Sangaften med Arne Andreasen

Salmer kan også være enkle og letforståelige

”Årstidens sange og øjeblikkets salmer” var måske en lidt kedelig overskrift til denne sangaften i Reerslev kirke, men kedeligt var det bestemt ikke, og endnu en gang viste menighedsrådene, deres evne til at  arrangere god oplevelse i kirken.

arne andreasen

foto © Viggo K. Pedersen

Med en blanding af egne og andres sange og salmer, digte og fortællinger – gav poeten, højskolelæreren, musikeren,  sang- og salmeskriveren Arne Andreasen fra Haslev – alle en god oplevelse.

Som ”opvarmning” gik vi rundt i kirkerummet, mens vi sang ”Ole sad på en knold og sang” – en sang som helt lever op til Arne Andreasens forkærlighed for lettilgængelige enkle sange. Senere steg sværhedsgraden dog betydelig, da vi fik lejlighed til at forsøge os med nye og mindre kendte sange.

Arne Andreasen akkompagnerede selv på piano, og selvom han som barn hadede klaverundervisningen, har den nok ikke været forgæves. I hvert fald er han blevet en glimrende pianist, og hans evne til, med musikken og de salmepoetiske tekster at skabe følelsesmæssig appel, var en positiv oplevelse.

-vkp/26.02.2016